Jul i Australien

Mycket har hänt sedan senast.

Brorsan kom hit efter många om och men, vi välkomnade honom med strålande sol och lagom varmt. julstöket har hanterats och överlevts och nu även juldagen.
julstöket är dock annorlunda...det är nog fösta och sista gången jag och Johan målar utemöblerna på julafton! Även första och sista när det gäller BBQ-middag och fight med myggor även detta på julafton.

Idag har vi alltså firat jul. Barnen vaknade tydligen 5.30 och vid 7 när vi vaknade till liv var det i full gång med alla leksaker. allt från nitendo DS till sjungade dockor och kickbikes. överexalterade över att få öppna mer julklappar hela tiden. efter en sen frukost var det dags att göra iordning för lunch. Vi gjorde lite julgodis ischoklad utan cocosfett och med ägg, smakade ljuvligt men fastnade i pappersformarna tyvärr. vi gjorde även "snöbollar" vit choklad och kokos. Yummie! Ett australiensiskt julbord innehåller skinka, kalkon, beef (för grandma) rostade grönsaker, broccoli mm och till efterrätt serveras christmas pudding och öven i vårat fall en pavloua(sommartårta) marängliknande toppad med vispad grädde och förska bär. Lunchen pågår inte alls lika länge som en svensk julmåltid. Man avbryts i ätandet för att smälla en smällkaramell innehållande en krona och ett roligt skämt. Skämten var dock inget i varken min eller Johans smak troligtvis är de för "Assie".
trevlig hade vi i alla fall och julklappskörden var överraskande stor.

Anna: brev, träningsbyxor, armband, scrapbooking saker som väntar hemma delvis, bakform som skall skickas hem igen, diskduk, koala-nalle, känguru-nyckelring, pengar, choklad och vin

Johan; flippflopp nej förlåt jag menade tongs, t-shirt, pengar, kängurubokmärke, vin och choklad





Efter lunch dansades det runt till ABBA och det har lekts en hel del med nya klappar.
The Haddrill family är väldigt tacksamma över den svenska julskivan med Måns. (hehe) tomten blev mer än populär när vi berättade att allt var från får och hounungen lär försvinna inom kort.

Med detta hoppas jag att ni där hemma i härliga snön har och fortsötter ha en trevlig julhelg för det har jag haft öven fast den varit väldigt annorlunda. Ingen äkta jul utan alla nära och kära.

många kramar
er Anna (Goanna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar