Port douglas

Cairns blev ju rättare sagt Port Douglas, en timme norr om Cairns.

Där skulle det åkas till cape tribilation som är världens äldsta bevarade regnskog eller något i den stilen. Visserligen regnade det inte men uschans vad fuktigt det var. Jag brukar tycka det är fuktigt så fort man åker på vanlig chartersemester men det är ingenting i jämfört med detta. Svettigt värre! mums. Vi åkte i alla fall på lite krokodilsafari mm och satt och småskrattade åt vår guides dåliga skämt. Vi fick även lära oss en hel del om olika träd och hur det gör för att överleva i den täta skogen. Det finn tillexempel en hel del växter som "bor" på större träd för att smidigt kunna ta sig upp till toppen och därmed nå solljuset. Det finns även andra små planter som bara är en halmeter höga med 3 blad på toppen, det står snällt och väntar i upp till 15 år innen ett stort trädd faller oc solljus tränger igenom. Då sätter de fart och växer som attan! smart, inte sant.. men det är ju så tråkigt att vänta.
Vi åt även hemmagjord glass där ute i ingenstan. Gojibär och regnskogs hounung var den smaken som vi valde tror jag. det fanns även andra intressanta blandningar så som ingefära, sötpotatis eller pumpa. de hade självklart mer "normala" också. vanlij, passoinsfrukt, choklad mm mm.

Det var första dagen i port douglas, Den andra blev det dykning!

Ja och vilken dykning sedan. HELT FANTASTIKS UNDERBART var det. bra då förstår ni precis. Äve fast jag inte har någon dykarlicense går det alltså att dyka. man tittar på en dvd, har lite snabbkurs och skriver på ett papper och sedan är det bara att hoppa i våtdräkten, på mer syklopet och tuberna och sedan kör man bara. HAha eller nästan i allafall de kollade så man kunde töma masken på vatten under ytan och även byta munstycke och lite sådär. Nästa inköp blir helt klart en dykarlicense och undervattenskamera! I love it!

Glömde berätta temperaturen på 10 m djup var 29 grader, inte för jobbigt det heller så att säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar