Blue mountains

Nu har vi gått och gått.. Känns som när jag och Emelie var ute och luffade fast idag gick vi utan packningen vilket vi är glada över. (Emelie! när jag kommer hem ska vi se på filmerna tillsammans!!iiiiih)

Three sisters besöktes igår en kort sväng och idag gick vi 4 timmar på vandringsleden genom regnskogen. Man passerar eucalyptusträd efter eucalyptusträd tillsammans med vattenfall och bäckar. Utsiktsplatserna tävlar mot varandra och trappstegen gör att vaderna får sig en rejäl träningsrunda. (inte för att mina vader var små innan...Tack vare pappsen!) Stundtals är man helt ensam och nästa sekund vimlar det av kamerabeväpnade asiater, fransoser, svenskar och annat bös. ´Blue mountains ligger 2 timmar med tåg utanför sydney mor och far ni bör fundera på att i allafall ta en dagstur hit när/om ni kommer. Det blåa diset som gett bergen sitt namn kommer från eucalyptusolja som dunstar.

Vi har även lyckats planera och bokat lite mer nätter framöver vilket känns väldigt bra. Boende är bokat fram till 4 januari (förutom nyårsnatten) och sedan är allt bokat i slutet på resan från ca 10de till 17de. Imorgon kväll sätter vi oss på en buss till Gold coast på 14 timmar och sedan är det nyårsafton. Därför passar jag på att önska alla godingar där hemma Gott Nytt 2011 och kl 14 svensk tid kan ni säga gott nytt år samtidigt som vi "aussies". På Gold coast kommer även Matilda och Aronsson vara så detta kan bli en riktig festlig nyår. 2 flaskor vin skall delas med bror för de är alldeles för tunga att bära runt på! maila gärna era nyårsplaner, jag är nyfiken här borta förstpr ni väl..

Vi ses 2011! Det är året jag kommer tillbaka till Sverige och det är året vi 91or intar systemet! Jisses hur ska det gå? Spännande! iiihh

nytt kapitel

Det är dags att säga hej då till allt vad griffith, bondeliv och ödemarken heter och dags att söga hej till backpacker-livet istället. Det var en seg sista dag med åskskurar och mycket tid framför datorn. Känns konstigt att lämna livet man haft de senaste 3.5 månaderna men ska bli så himla gött att göra något nytt!

Vi fick ändra om hela vår resplan idag pga regn och översvämningskaos uppe vid barriärrevet. I alla fall har jag ju ändå inte berättat reseplanen så nu får ni höra den här:
Imorgon lämnar vi Griffith och tar oss till sydney för att sova där en natt. Sedan åker vi ut till blue mountains för att spendera 2 nätter där. Därefter börjar vi vår resa norr ut från sydney hela vägen upp till Cairns. På vägen kommer det göras ett flertal stopp bland annat firas nyår i gold coast området. Men även ett flertal stopp till fantastiska miljöer med korallrev, milslånga stränder, regnskog, och andra äventyr. Förhoppningsvis kan jag informera er lite då och då om vad som händer och sker.
Arbetslivet börjar igen den 17 januari men då i sydney, fram tills dess nås jag som vanligt på mail eller australiensisk mobil som troligtvis kommer ha mer teckning än någonsin! +61458766146

Tills vi hörs nästa gång får ni ha det superbra och go´fortsättning samt ett jekla gött nytt år!

Jul i Australien

Mycket har hänt sedan senast.

Brorsan kom hit efter många om och men, vi välkomnade honom med strålande sol och lagom varmt. julstöket har hanterats och överlevts och nu även juldagen.
julstöket är dock annorlunda...det är nog fösta och sista gången jag och Johan målar utemöblerna på julafton! Även första och sista när det gäller BBQ-middag och fight med myggor även detta på julafton.

Idag har vi alltså firat jul. Barnen vaknade tydligen 5.30 och vid 7 när vi vaknade till liv var det i full gång med alla leksaker. allt från nitendo DS till sjungade dockor och kickbikes. överexalterade över att få öppna mer julklappar hela tiden. efter en sen frukost var det dags att göra iordning för lunch. Vi gjorde lite julgodis ischoklad utan cocosfett och med ägg, smakade ljuvligt men fastnade i pappersformarna tyvärr. vi gjorde även "snöbollar" vit choklad och kokos. Yummie! Ett australiensiskt julbord innehåller skinka, kalkon, beef (för grandma) rostade grönsaker, broccoli mm och till efterrätt serveras christmas pudding och öven i vårat fall en pavloua(sommartårta) marängliknande toppad med vispad grädde och förska bär. Lunchen pågår inte alls lika länge som en svensk julmåltid. Man avbryts i ätandet för att smälla en smällkaramell innehållande en krona och ett roligt skämt. Skämten var dock inget i varken min eller Johans smak troligtvis är de för "Assie".
trevlig hade vi i alla fall och julklappskörden var överraskande stor.

Anna: brev, träningsbyxor, armband, scrapbooking saker som väntar hemma delvis, bakform som skall skickas hem igen, diskduk, koala-nalle, känguru-nyckelring, pengar, choklad och vin

Johan; flippflopp nej förlåt jag menade tongs, t-shirt, pengar, kängurubokmärke, vin och choklad





Efter lunch dansades det runt till ABBA och det har lekts en hel del med nya klappar.
The Haddrill family är väldigt tacksamma över den svenska julskivan med Måns. (hehe) tomten blev mer än populär när vi berättade att allt var från får och hounungen lär försvinna inom kort.

Med detta hoppas jag att ni där hemma i härliga snön har och fortsötter ha en trevlig julhelg för det har jag haft öven fast den varit väldigt annorlunda. Ingen äkta jul utan alla nära och kära.

många kramar
er Anna (Goanna)

gammalt bortglömt inlägg

titel: punktering


Igår åkte jag iväg till skolan för att hämta Addie, körde som vanligt de 25km dit och när vi börjat resan hem igen säger Addie: Anna, did you know that you had a flat tire this morning?

och visst var det sant, punktering och det var bara att ringa efter rob!

SYDNEY

Första intrycket var väl sådär, tjock bebis på 11 KG!!! Hur fasen kan en 6 månaders bebisd väga lika mycket som en potatissäck? I alla fall är det tydligen möjligt, haha. 2 skrikande barn gav mig huvudvärk både en och två gånger men man vänjer sig med allt. Det mesta går ju att lösa med en shoppingrunda tydligen så det var vad jag gjorde den dagen.

Regnet öste ner när jag anlände till sydney men som tur var kom solen med Matilda. Vi partade loss ordentligt och hade det sjukt skoj. Bondi beach besöktes och bruna blev vi, 30 grader och klarblå himmel. God glass och snyggt folk ;) ta det lugnt Kristina, jag har inte hittat någon pojkvän än ;D Vi hade en shoppingdag med middag på kvällen och sista kvällen blev det puben igen! Kalaskul vart det med! Sydney levererade på toppnivå! Vi besökte operahuset nattetid vilket var så snyggt som man inte kan föreställa sig men ännu bättre var vyn från flygplanet över harbour bridge och hela alltet! Jag såg troligtvis ganska fånig ut när jag log som aldrig förr från min singelplats på det lilla SAAB-flygplanet. kort och gott hade vi helt enkelt en perfekt weekend i sydney!

Man skall inte ha fördommar över andra människor men vissa saker sattes på plats. nämner inte mer om detta för jag ska inte bli en gnällbloggare. Kan inte påstå att jag är någon bra bloggare över huvud taget men med tanke på hur många som läser min blogg är ingen större skada skedd.

Jag gick och såg Harry Potter en kväll också, riktigt mysigt att gå på bio själv faktiskt. Hemma hade man väl klassats som weirdo men i sydney är allt möjligt tror jag. Så får be om ursäkt till alla som velat se den med mig på bio. Men bra var den! ingen som är förvånad gissar jag.

Ni kanske undrar om jag inte turistade mer men saken är det att det inte är lätt att få tillfällen över när man jobbar 130 timmar på 2 veckor. Tur att jag kommer tillbaka dit.

Ni där hemma verkar ha det bra bland snö och julstök. Här är det svårt att få julkänslan rätt när solen steker och lunchboxarna prioriteras. Så fort brorsan kommer blir det nog bättre, familj och jul hör liksom ihop men han är ju fast i frankfurt. Ska skicka över lite värme här ifrån så flygen börjar gå igen.

back on track

Tillbaka till verkligheten, tillbaka till Griffith, myggorna och "lugnet"

Sydney var GRYMT!.....fortsättning följer!

ang jul

angaende jul och eventuella paket som onskas skicka tycker jag att ni skall glomma bort tanken genast. Det enda jag onskar mig i julklapp ar tid med er mina vanner och det gar inte att skicka pa posten hur mycket man an forsoker. En sak som ar bra att veta nar det galler vanlliga brev tar det ca 10 dagar for ett brev att komma fram sa ni far borja skicka nu. Mina brev till er kommer droja pga tidsandring i mitt schema,. sydney som nu upplevs till fulla drag med nattliv, bondi beach och shopping kommer upplevas for yttligare en vecka.

14 december ar jag tillbaka till Griffith igen mer info om sydney kommer da!

bror: du kan fa boka lite mer saker till var resa om du far feeling. jag ar gla' anda ;)