nya vanor

Nar man byter livstil och umgangeskrets sahar som jag gjort tillkommer en del nya vanor. Forutom alla arbetssysslor som att byta blojor och tvatta mm lar man sig mer om sig sjalv an vad man vill forsta sjalv.

En vanlig sommar dag hemma drar man bara pa sig bikinin och gar ut och lagger sig i solen, sa gjorde jag de forsta veckorna har ocksa men stannade inte i solen for mer an 20 min. Nu drar man pa sig ett fetinglager med solskyddsfaktor 30+ grabbar solglasogonen och kanner sig lagom cancerskyddad. Solglasogon har forresten aldrig varit min grej hemma i Sverige, jag har nog anvant dem mer som en accessoar an solskydd. Min nya vana ar att svara hogt for mig sjalv om jag glomt dem hemma aven fast det ar molnigt.

Men det ar inte bara praktiska vanor som andras, nar man bor hos familjer som inte kanner sitt verkliga jag tvingar i alla falll jag mig att prova nya saker man vill ju inte verka krasen... Kall mat till lunch har varit en standard de senaste 6,5 manaderna och jag kan inte pasta att jag klagar. Tonfisksallad ar en favorit for att inte tala om de kvallar da vi har hat takeaway sushi! yammie!

I ovrigt har jag utvecklat ett bra sinne for bade vin och bra kvallitet pa cappucino! Ar dock fortfarande inte beroende av nagon av dessa tva och hoppas kunna forsatta pa den nivan ett bra tag till.


Det ar sakert en hel del  andra saker som andrats men de marker troligtvis ni battre an jag,

lalala

Sa ar det fredag och veckan flog forbi!

ALLT
vi har varit i operahuset pa barnteater, vi drack valdigt god varm choklad nere vid hamnen efterat, mitt har blev klipp for lojliga 150 kr (ar dock inte riktigt nojd), jag slangde ivag pengar pa smink, toaletttraning med Hattie ar inte min favorit sysselsattning, Barnen ar antligen friska igen, vi akte ivag till beachen en dag, jag ar tillbaka efter sjukdom och dieten ar avslutad.

Det hander saker hela tiden, jag har tex sommarjobbet klart vilket ar sa skont att jag vet inte vad. ingen stress alls. Jag bara tog en rakmacka och gled med. inte ofta man far chansen till sadana saker.

maste aven beratta att jag sag Annas pepparkakor i en mataffar har om dagen, klart jag har etablerat mig anda borta har! hehe, seriost Australien maste alska sverige men samtidigt ar det inte manga som haller isar swiss och swed.

klockan ar nu halv elva pa kvallen och jag har precis avslutat min andra film for kvallen, foraldrarna kommer troligtvis framat 2 sa det blir sova pa soffan innan. De ar pa 40ars kalas om det intresserar nagon. imorgon skall jag och Bel pa barnkalas 9.30 det ska bli kul att se hur Bel mar....forovrigt Jag gillar att ha kvallarna for mig sjalv sa jag kan gora vad jag vill. tank om lite mer an en manad kan jag gora vad jag vill! hela tiden! HA

måndag igen

En ledig dag! igen

Idag började jag dagen på allvar vid 9.30 då  jag tog bussen in till stan och Sydney museum. Ni som känner mig väl vet att museum är inte en favoritsysselsättning men jag tog mig i kragen. Och ibland ska man väl förvåna sig själv också, Jag fann det stundtals väldigt intressant att läsa om hur sydney har byggts upp och historian bakom abourginer osv. Som tur var är inte sydneys museum jättestort så efter 1-2 timmar kunde jag gladeligen lämna stället 65 kr fattigare och förhoppningsvis något klokare. Drog som vanligt en liten fönstershopping på väg mot nya äventyr men efter att ha letat matställe för min nya diet slutatde jag på starbuck med en scones och en kopp te. Oerhört smakrikt! Yummie!

Sen knallade jag vidare till ett område som heter Surry Hills. Hittade en hel del mysiga affärer med allt från Fjällrävens Kånken ryggsäck till ittala glas. kände mig ju som hemma! tillbingade riktigt lång tid där och gick och smålog för mig själv som jag alltid gör när jag vimmlar runt i sydney. men tillslut tog jag bussen till bondi junction och ska nog försöka klippa till mig lite efter jag skrivit klart här. Det blir nog bra det.

diet

Natten mellan fredag och lördag var mindre trevlig men mår nu förvånansvärt bra. Lite diet och mycket vatten så ska jag allt bli 100% igen, inget att oroa er för. Går inte in på närmare detaljer för att hålla allas trevnad uppe! (säger man trevnad? Det låter väldigt konstigt)

gatumusikaner!

Jisses, jag bara älskar dem! Och det finns gott om dem här i sydney. Trubadurer, hinktrummisar, hopprepsbreakdancare och allmäna påverkade skummisar som för oväsen. Men hur man än vänder på det hela så blir det hela underhållning.

De som sitter och sjunger och plingar lite tillför ofta lite positiv känsla till shoppingen. hopprepsbreakdancare som de jag såg för några veckor sedan får en att stanna till och få en gratis dansshow ´+ att man blir av med småmynt! dansgruppen hette kanpai och var från japan. Jag och Aronsson såg en kille som var grymmast i stan på att trumma på hinkar. tanken på vad folk får sina ideer från och hur mycket de kämpar i sina liv för att nå dit de vill är underbar!

Men mest underhållande kanske ändå är det påverkade skumma gubbarna. Kommer främst att tänka på mannen i hawaiiskjorta i Cairns som jag och brorsan lyssnade på. underbart! han blåste ballonger och dekorerade stativet medan hans kompis stod och sjöng falskt för fulla muggar. DET ÄR VAD JAG KALLAR UNDERHÅLLNING! i alla fall får det mig att le flera månader efteråt vid blotta tanken.

Manly

Åkte till manly på maria-dagen.
Man tar färjan från stan och hamnar helt plötsligt bara där. Lugnt och skönt på en måndag och kul att se något nytt. Fanns en del bra shopping, bra restauranger och beachen var riktigt fin! men vilken strand(forutom i norden) är inte fin?

vädret denna veckan har i allafall varit konstigt. ena stunden molnigt och regnoro och nästa sekund sol och varm som attan. Det är vad man kallar sensommar tror jag.

börjar tappa lust med bloggen igen, men ni överlever väl? det är ju MARS!!! och våren är på gång hemma kan jag tänka mig sa den är på go väg när jag kommer hem i mitten på April? bra det. då säger vi så!