Sara

Har kommer 2 efterlangtade bilder pa SARA dem ar tagna med min mobil sa kvaliteten ar inte den basta. Dem ar tagna i ett vantrum nar jag haller henne medan Penny gor nagot av alla henner arenden.



ett av de forsta leendena! hon foddes 51 cm lang, vikten ar jag inte saker pa.

ni far en fin bild pa kusiner i Moree ocksa:


childhood

Moree

torsdag 8.41 pm

akte alltsa till Moree dar Pennys mamma, pappa och aldre bror bor. resan upp gick valdigt bra inga storre problem, jag korde i borjan och sedan to Penny over. vi kom fram vid 18.30 och fick da middag av Jackie.

Nasta morogn vaknade jag med ont i halsen men tankte inte mer pa det, vi akte i vag till Pennys bror Dan och traffade hans familj och Matilda deras Aupair fran Sverige! (hur stor ar den chansen?) Efter att pratat en kort stund blev det helt plotsligt brottom, gora i ordning sig, packa vaskan och packa bilen For att aka till det stora racet i come-by-chance. efter tre timmer i volvon var vi framme mitt ute i ingenstans. Tank er skaraslatten*1000 och placera en hast-galoppbana mitt pa den och 3 hur langre bort och ni forstar grejen. vanligtvis brukar det vara riktigt manga besokare men vi hade otur i ar eftersom allt regn gjort att vagarna inte ar 100%.  men jag och Matilda hade kul anda. Pa race ar det vanligt att alla tjejer ar uppkladda med klanning och hatt medan killarna ar finkladda i sina jeans, boots och cowboyhattar. Vi stallde sjalvklart upp till 99%, hattarna akte av efter ett tag. Jag far ju erkanna att det var lite segt i borjan men kanske var det bra. Jag och matilda larde kanna varnadra battre medan alla andra var inne i racen. Iallafall sa slutade galoppen vid 18-19 och folk borjade fokusera mer pa "liveband" och alkohol. Vi hittade ett gang galna killar att spendera resten av kvallen med och framat midnatt var det dags att ga att sova. later konstigt? ja! men arligt talat kandes det som att klockan var 4 pa morgonen eftersom man borjat sa tidigt. Vi sov i bilen och jag fros som ett flatt lamm. trotts jeans, tjocktroja, 2 filtar och ett duntacke hackade jag tander konstant i 3 timmar. feber? troligtvis. For sedan dess har jag snorat, hostat, snorat mer och sovit en hel del. Kort kan man saga att detta var min Moree vistelse. kul! ja sa lange det varade. Jag har sedan dess varit allas stora "pain in the tum" men nu ar vi tillbaka i Griffith och Jag planerar att bli frisk ganska snart. For att vara sjuk nar man inte ar hemma hos sin egen familj och inte har mammas hand pa pannan eller nagon annans medlidande ar inte alls kul. Man kanner sig bara i vagen! peppar peppar. i det stora hela var det bra i moree men det var skont att "komma hem igen". detta har varit mitt hem i tre veckor nu, inte illa vad tiden rullar ivag fort!



ni far ta och kolla in matildas blogg ocksa om vi vill lasa mer om racet: matildaiaustralien.blogg.se

skollov

7.45 am

idag ar det fredag och egentligen sista dagen innan lov for adelaide men vi skolkar sista dagen och aker upp till Moree for att halsa pa! hela dagen i bilen. Det blir grejer det! ni far ha det sa bra medan jag gar pa racing och annat skoj!

puss och kram!

baby you can drive my car!

The Hills!

Igar var en riktig go' dag. vi hade en lugn sondag morgon med lite vanligt bus, stadade lekstugan och sedan var det dags att aka ivag i bilarna mot bestamd plats. Jag fick kora pa leriga vagar i hagar och oj vad kul det var! lera skvatt over hela bilen och man fick gasa pa for att inte fastna!  jag lyckades men det gjorde inte stackars pompom(gammelfarfar) som kort pa vagarn sedan urminnes, troligtivs var det for att gammelfarmor satt brevid i bilen. Hon ar en sot liten tant som vagrar ha byxor tydligen, kjol och strumbyxor ska det vara aven fast man ska ut i vildmarken och elda. 4 generationer Haddrill och jag eldade och hade det hur bra som helst. och nar alla var matta och glada akte de aldsta hem, mellan generationen+djur och bebis stannade vid lagerelden och vi unga bested kullen/berget. I LIKE! En riktig harlig dag och man var harligt slut nar man kom hem.




run to the hills

nytillskott!

Onsdag, 9 pm

En vanlig dag, men kande mig inte riktigt 100% i formiddags. Trott och seg men forsokte anda fa saker gjort. Hjalpte Addie att komma ivag till skolan, tvattade 3 maskiner, bakade muffins, baddade rent min sang osv. men det var motstravigt, fram till Rob kom hem over lunch med EN VALP! Jag far ju vara beradd att halla med sara(min sara, inte bebisen) om att en hund piggar upp en nagot fruktansvart. kolla bara pa detta;



Sedan dess har dagen flytit pa tycker jag, plockat upp Addie fran skolan, halsat pa nya manniskor, lagat middag, strykt, badat girlsen, lekt osv.. och nu ar det kvall igen. vi sager natti!

ingen soldat

en vecka

tisdag, 10.25 pm

Japp, nu ar det tydligen en vecka sedan jag akte hemifran sa har kommer smaskig/mindre smaskig information, las inte allt, las det ni vill!

Bilkorning
Har kort annu mera bil idag, griffith och tillbaka blev det och det ar ingen dalig bit. men....Det sporegnade till mesta dels. Vanligtvis gar det att kora 70km/h pa grusvagarna vilket kan bli ganska trakigt i langden eftersom vagarna ar spikraka. Nar det daremot har regnat blir vagarna leriga och sparen man brukar kora i fyllda med vatten vilket leder till vattenplaning, dvs man far sakta ner och brumma fram i ca 50km/h istallet. Aja vi hade ju inte brottom eller sa, Lily skulle bara till prischool som redan startat och det var bara nagra sjukhustider som skulle passas. Vill ni lasa mer om vad som hanns med i Griffith far ni lasa det nedan.
I alla fall, ar det inte leriga vagar som satter stopp for hastigheten sa ar det hellregn och sicket regn sedan! Vi korde rakt igenom ett askovader, blixar och dunder, hagel och annat mumsigt! Stundtals sag man knappt 10 m framfor bilen och allt regn gjorde sjalvklart att det fanns risk for vattenplaning aven pa asfalten.
Jag har i allafall fatt en rejal lektion i hur bilen fungerar i de situationer som ar lite svarare att handskas med vilket ar bra. och ja mamma och pappa jag kor alltid forsiktigt!

Griffith
Griffith ar den narmsta storre stad, 10 mil bort och i samma storlek som Vanersborg nar det galler invanare..men da forstar ni att jag ar mitt ute i ingenstans, om man aker 10 mil for att komma till vanersborg for att shoppa lite! Griffith har ioforsig en hel del mer affarer, sedan kan val kvaliten pa vissa av affarerna ifragasattas men anda! Som vissa av er kanske redan vet sa akte vi 5 tjejer in till Griffith idag, en var chaffis, en var ansvarig mamma, en skulle till prischool, en skulle pa 2veckors kontroll och en var bara en jatteduktig 6-arig storasyster som fick slippa skolan for att fa folja med. Fika och lunch hanns med och jag fick 1,5h for mig sjalv for att utforska lite. Inhandlade en adapter, tog nagra kataloger fran turistinfon och kikade runt en hel del. Vet inte om Griffith ar en sadan stad dar alla kanner alla men stundtals kandes det sa.. Som ny och forvirrad i staden blir man uttittad eller sa var det bara nagot jag inbillade mig.










 
Djur och natur
Australien ar valdigt fint! Aja, jag vet det ar val ingen storre nyhet aven for de som inte varit har men jag vill bara intyda er om att det ar sant. Ni som kanner mig val vet att jag gillar kakaduor (stavning?) har lange dromt om att nagongang aga en egen men det behover jag inte langre for jag har hela tradgargen full! Dom visslar hela tiden, inte bara dom utan en hel del andra arter ocksa som jag inte fangat pa bild och inte identifierat an.

Det ar var har nu och jordgubbarna blommar i gronsakslandet, artorna blommar pa akern och kangrusarna hoppar over vagen ungefar som radjuren vi har hemma. De springer fran framfor bilen ungefar lika ofta och kommer sallan ensamna. Idag fick jag bromsa in for en stor och en liiiten en. sota ar dom pa nagot konstigt satt med deras stora bakdelar och taniga armar.
Vill bara saga att jag hunnit med nagra promenader ocksa, har om dagen gick jag till Robs foraldrars hus som ar granngarden. 4,5km bort! hehe, i like! Forresten Kristina sa har jag ocksa far som grannar nu och grusvagar och allt!! sa du ar inte ensam langre..puss pa daj!

Engelskan
Allas stora fraga, sahar ar det i alla fall. Jag ar ingen stjarna pa engelska och kommer troligtvis aldrig bli MEN jag gor mitt basta hela tiden for att bli battre. Aja, jag forstar for det mesta allt de sager och om inte annat sa fragar jag och dom forklarar pa ett annat satt. Jag gor mitt basta for att gora mig forstadd och oftast lyckas jag aven fast det sakert inte ar korrekt grammatiskt. Penny tycker att min engelska ar bra (sager hon i allafall) och det far jag noja mig med sa lange. Jag skulle daremot tro att de uppfattar mig mer tyst och blyg an vad jag egentligen ar vilket ar synd. 
Sanningen ar ocksa att all engelska gor mig valdigt trott. for nu borde val tidsskillnaden gjort sitt? For varfor skulle jag annars kanna mig sa trott att jag skulle kunna somna kl 19 om jag bara gick till min sang da? Manga nya intryck och massvis av konscentration med bade bilkorning och vardagligt samtal trottar ut en vill jag lova. "do not try this at home"


P.S. Freddy far inte bara kramar fran mig...D.S.


girls just wanna have fun

sooo white

9.54pm

"you have to say soo white, not snow white"
lily 4 ar gillade inte att jag sa snow, hon tyckte man skulle saga soo sa jag gjorde det. trodde att australiensarna sade sa for det gor garna forkortningar av saker men sa var det inte i detta fallet. busunge pa henne!

gjorde i allafall paj forut idag som blev ratt god, eller snarare ar claries sallader sa goda att allt blir gott!
 laste 3 bocker for lily och kollade sedan film med barnen. princess stories ;)

Efter en promenad pluggade jag lite engelska och sedan korde jag lite bil igen. Det gar riktigt bra och ar inga storre problem har ute, kan ju bli varre i rondellerna inne i stan bland alla galna italienare som tydligen skall finnas dar.

ikvall har trejerna fatt bada och sedan at vi potatisgratang, mumsigt kott till och broccoli. Dom ater mycket broccoli har vilket ar bra, man kanner sig som hemma da. men det basta idag var efterratten till lunch; jordgubbar,kiwi och lite yougurt pa det. MUMSFILLIBABBA!

ursakta for det daligt skriva inlagget.. finns forresten pa skype har nerifran nu: vill ni prata ar det storst chans att jag ar inne mellan 12-14 svensk tid.

Natti!

old Mcdonald have a farm, E I E I O

skola, ormar, idol

8.07 pm

igar borjade vi dagen lugnt med att inte gora mycket alls, pennys mamma clarie bakade lite kakor som vi skulle ha med till skolan senare for att avtacka en larare som skulle sluta. skolan ligger nagra kilometer bort i neradha? och ar till storleken ungefar som sommarstugan skulle jag tro. 14 barn gar dar och det verkar vara upp till 6an men ar inte saker.

Idag gick jag och penny en liten promenad och hon berattade om ormarna sa nar det blir varmare om nagra veckor kommer jag standigt kolla ner pa marken. Hon sa att det inte var sa vanligt att man sag dom nara huset pga att katterna jagar bort dem men man skall anda vara forsiktig. Forresten har jag kallar jag den minsta katten till torsten. Kristina forstar varfor.. han mjauar hela tiden! och hoppar upp pa en nar man ater. men som sagt vi sparkar bara ivag den och sedan fortsatter som vanligt. Har om natten tror jag faktiskt att jag kan sparkat till honom ganska hart men jag sag honom inte ute i morkret nar jag skulle ga fran toa.

Jag har en egen ingang till mitt rum som aven leder till kontoret, sen har jag "egen" toa som ocksa har en ingang utifran och sedan ar det en ingang till resten av huset...eeeh forstod ni?

Idag har jag kort lite bil, vilket gick battre an jag trodde men gruset pa vagarna har ar ganska slirit sa det verkar som det ar latt att tappa kontrollen om man inte ar forsiktig.

ikvall har jag strykt och sedan at vi scrambleeggs, det var mums! aggen kom forovrigt fran garden, de har 10 hons. lokalproducerat! tjoho! Nu sitter jag har och kollar lite pa svenska idol. far ju kolla alla galningar som ar med. tack till sara som tipsade om den sjuka varmlandningen!

Far aven passa pa att gratulera Niklas pa hans fodelsedag! dagens lat blir da sjalvklart:

Sugar!

resan, kangorooooos and other

7.43 pm

Nu sitter jag pa kontoret hos Rob och Penny, ofattbart och spannande. Trott som ett as men det aer inte sa konstigt med tanke pa resan.

Mamma korde mig till flygplatsen klockan 16 svensk tid i tisdags visserligen kom vi inte langre an till kvantum foran jag behovde kissa, men ni far ju forsta att jag var nervos! Det var tur att vi inforskaffade gi-brod och applen for allvarligt, flygplansmat ar det vidrigaste! Kanske  for att aggmuffins med spenat i inte ar min favorit, kanske for att man inte vill ata nar klockan egentligen ar 2 pa natten eller kanske for att citronyougurt inte heller ar sa gott.

Byte i frankfurt, byte i abu dabi (det gick bra ingen forsokte kopa mig!) och till sist byte i sydney.
jag som planerade att sova sa mycket som mojligt lyckades inte speciellt bra nar det visade sig att tv-skarmen framfor mig hade ett helt lager med filmer man bara fick valja och vraka mellan! dessverre sa blev det ju mindr5e lyckat mellan abu dabi och sydney. langsta resan och min tv-skarm kranglade. efter en kvart stangde den ned filmen och man fick borja om fran borjan igen,.man kunde inte valja kapitell utan fick i sa fall spola fram vilket tog nastan lika lang tid som att se om filmen. Hade man tur fick man se 5 nya minuter innan filmen stangdes av igen. Hann se 2 halva filmer med ljud och sedan sag jag nagra filmer pa grannarnas skarmar utan ljud. Sov gjorde jag knappt, 2 timmar lyckades jag med i strack pa en flygning. sedan 3*1 h pa resterande. Det basta planet var sjalvklart det lilla saab-flygplanet som tog mig fran sydney-Griffith. Solen lyste och man sag bra ut genom fonstret vid start och landning.
jag vill tacka sara for den underbara boken jag fick, den tog lite tid av i allafall.

Penny och hennes go'a mamma motte mig pa flygplatsen och med sig hade dem bebisen som fatt namnet SARA! Det ar ju komiskt i allafall! <3

Griffith verkar vara ungefar lika stort som VBG men familjen bor utan for denna stad. Da menar jag inte utanfor som i nordkroken, oxnered eller vanersnas utan mitt ute i ingenstans i ett stort hus med stora marker! Pa vagen hit somnade jag i bilen men hann vakna precis lagom till att fa se min forsta kanguru! hopp hopp! det var inte sa spannande men anda... det var live!! hehe^^

familjen verkar ha 3 utekatter vad jag sett an sa lange och en "arbets"hund.

nu vill jag inte skriva mer men ni vet att jag lever och mar bra!
Puss!

Don't worry be happy

upp och iväg

12.04

så nu är väskan stäng, jisses säger jag bara.
vet inte vad jag ska skriva... jag har resfeber. mamma kommer snart, tur de.
hoppas resan går fort, vi hörs!

Time for me to fly

inte lätt

17.33


Ja, vem har sagt att allt ska vara enkelt, det ser ut att bli svårt att få ned livet i en resväska. Det finns mycket "som skulle vara kul" att ha med sig. Frågan är bara vad jag kommer använda och inte? Tar fram allt och tar bort saker senare istället, det känns bättre då. Sommarkläderna som egentligen skulle längst in i garderoben får istället åka ned i väskan vilket känns gött! men samtidigt kommer det troligtvis vara nyår och jul där nere också och då ska alla svarta kläder med så är det ju bara. "arbetskläder" "slitochslängkläder" är säkert också bra. Jag ska ju faktiskt bli "bonde" för första gången i mitt liv. Ja, ni märker ju vilka dilemman som uppstår när livet skall ner i resväskan. Australien har ju absolut inga affärer eller snygga kläder så det går ju inte att köpa saker där nere...nejnej. Detta är en omöjlighet!

Nu har jag i allafall fått gjort det mesta på "att göra innan resan listan". tandläkaren, sportskadekliniken, en go' massage och så frissan! allt gick fint. vad tycks?
Hårtussen på golvet inne hos frissan var enorm! haha, men det var skönt att bli av med en del päls från huvudet!


true colors

Bokat och klart

22.50

Nu var allt klart, alla biljetter är fixade och visumet är inlaggt i mitt pass. Bankkontopapprena är inskickade. Om en vecka har jag flygit i över ett dygn och har ändå 8 timmar kvar tills jag är framme i Griffith. Jag skall inte säga att jag längtar efter själva resan men när man väl står där på flygplatsen och möter penny/Rob eller Pennys föräldrar eller vilka det nu är som kommer möta mig, det längtar jag efter! Jag tror det i alla fall...

Känns skönt att saker börjar falla på plats, tandläkarbesöket är överstökat desamma gäller sportskadekliniken. Nya skor är inhandlade och även en ny klocka. Bara resten kvar så att säga.


Good song