Nielsen park

I lördags hade jag eftermiddagen ledig och åkte till ett ställe som heter Nielsen Park. En lugnare och mindre strand med underbar utsikt. Det var toppen. Riktigt skönt att vila upp sig lite, haha. När jag tröttnat på sol och bad gick jag en promenad till nästa vik. Rose bay, hela vägen var det underbar utsikt över hamnen och sydneys skyskrapor på avstånd. Passerade också en hel del skokartonger med pool. It´s bloody expencive to live here, som Wren sa. haha och han är ju inte direkt fattig heller!

nu skall jag till Manly! see you

bara sport, bara sport

De senaste 6 manaderna har jag inte spenderat speciellt mycket tid framfor tv;n. Visst har det blivit nagot program i manaden eller varannan vecka men inte nagot mer forutom alla barnprogram jag kan utan och innan forstass. Sa laser man pa facebook och svt om bandy, varldscupen i Are och annan "svensk sport". Inte visste jag att om det var nagot jag skulle sakna fran svensk tv sa var det sporten? blir nastan chockad sjalv. men mitt i all saknad efter att vara delaktig i resultat och slutspurtar av Hellner slar man av en mer eller mindre slump pa eurosport och ser Anja sta pa startlinjen for kombinationen! jamen ojj va jag kande mig svensk! Nar jag kommer hem ska jag slokolla massor sport pa tv! JIPPIE!

mucho buena!

Nu ni har jag haft en väldigt bra dag!

Jag fick ledigt hela dagen så redan klockan 10 lämnade jag huset och tog bussen till bondi, kollade lite på en bikini överdel för 74 dollar...men sen skärpte jag mig och gick strandpromenaden till en mindre beach Bronte. Där solade jag och badade, 23.5 grader i vattnet var det och alldeles för varmt i luften, svettades som en gris vill jag lova! efter några timmar på beachen blev det för mycket folk och för varmt så jag gick och käkade på ett mysigt cafe och tog sedan bussen in till operahuset. Knallade vidare in till botaniska trädgården och kände mig riktigt turistig ett tag. Sedan råkade det bli lite shopping igen innan det bar iväg hemmåt för att äta söndags-lammsteken. Hela Dagen har jag haft ett stort leende på läpparna från alla roliga filosofiska tankar som slagit mig. Det är ju så kul att titta på folk!! såg en dam som var lite rund och go, hon var ute på sin motionsrunda och skrek som jag vet inte vad. HAHAHAHA det lät som hon lyssnade på sådan där språkkurs men ska jag vara ärlig tror jag hon var påverkad. hihi Jag och alla andra på stranden fick i allafall ett gott skratt. så tack för att du bjöd på dig själv!



Pratade precis med min kära kusin Unni som berättade att de hade -29 grader igår. själv hade jag 30 ....60grader skillnad! jisses!!!

det blir aldrig som man tankt sig

Idag skulle jag enligt planerat jobba extra over lunch, vid 12.30 fick jag istallet ha 1 heeeel timme off for attt sedan jobba igen. de skulle ut pa lunchen da och skulle inte bli langre an 1.5-2 timmar................................................................................................4 timmar senare kommer de hem, ber knappt om ursakt och ja det finns val inget mer att saga. har helt enkelt fatt jobba hela dagen och nu ar klockan 20 och middagen kommer till ytterdorren om en timme. hela dagen ar forstord och sa ar mitt humor for nu ar jag anna trott och hungrig.

Hade varit kul att ta vara pa den soliga dag som varit och kasnke traffa Niklas som ar har bland annat men inte!

forlat for att jag alltid bloggar nar jag ar arg...inte sa kul att lasa.
vi tar nya tag imorgon

livet nu för ti´n

Nu rullar livet på ska ni veta. Det har varit en vecka fylld med svenskar och mycket jobb. Pontus har varit här och även Tashina från canada och svenska matilde med hennes 2 kompisar. Tyvärr har vädret inte varit 100. Molningt och blåst men det är skönt med vädervariationer! Shopping, turistande, bio och annat skoj.


Nu jobbar jag normalt 7-12 15-19 varje dag. Mindre timmar på helgerna och har ledigt Måndagar. Ungarna börjar jag absolut få koll på nu och dom känner mig bättre också. Vi hade en riktigt kul dag i parken bland annat, gunga och bakade kakor sandlådan. Så dom är allt riktigt goa stundtals även fast jag kanske har pratat lite dumt om dem.


KÖPA ELLER INTE KÖPA DET ÄR FRÅGAN??
Igår hade jag och Pontus Aronsson på bio såg Sanctum den var riktigt bra! sevärd! nu stänger cafet så måste kila!

im back on track!

Avoca ar avklarat och jag intar internetcafet i sydney igen

Semstern var efter ett samtal med Belinda helt toppen, GOOD TIME!
Matilda jag och Tashina en kanadensisk aupair hade nagra "nannies night out" och hade det riktigt trevligt. Beachen var lugn och sandig och solen lyste upp tillvaron eller nagot annat poetiskt.
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men ser fram emot att skype till de flesta av er inom kort.

Denna veckan blir nog forovrigt riktigt skoj ocksa. Alla ar i sydney pa samma gang, bra timeing vilket innebar bra party?

"matilda ar har, och tashina ar har for hejja hejja pontus ar har.. och i vart glada lag har vi Anna har i dag for hejja hejja alla ar har!"

 Forst bygger man upp ett sandslott och sedan hoppar man pa det precis nar det ar klart, Good time!

Avoca

Jag ar alltsa pa solsemester 1,5 h norr om sydney i Avoca.Ttraffar familjens kusiner dvs min gamla famlij och matildas familj varje dag. solar och badar och slappar. Allt ar nu gottans igen men visst har man bade argumenterat med chefen och kommit hem 4.30 pa morgonen efter en helvild party natt.

Riktigt skont att man har matilda till hands nar jag inte har tillgang till skype och internet pa samma satt har. saknar ju er dar hemma forstar ni val! Pa mandag ar jag tillbaka i sydney da blir allt som vanligt. eller inte. Aronsson kommer nog vara i sydney da och aven matilda nagra dagar senare. Jisses nu gar det gott som PP skulle sagt. Sjalv gillar jag nar tiden gar fort!

inga bekymmer, man ar lycklig var dag - Hakuna....