kookaburra

var bor kookaburra?

jo;
kookaburra bor i ett gummitrad, skrattar fruktansvart ljudligt pa morgonen och ater mer an garna pommes utan att den far.

men den ar fin och fet!

Avoca

Nu ser ni, nu ar vi i avoca pa holiday. en eller kanske tva veckor eller 10 dagar. Mycket snack och lite sanning. Avoca ligger 1.5 timme bilresa norr om sydney dit m[nga barnfamiljer aker for en vecka vid beachen, det ar barnvanligt men passar aven den som gillar surfing osv. sag som riktigt bra surfing igar (mycket battre an i sydney johan)

nu ska jag i alla fall precis hugga in pa laxen jag tillagat till mig sjalv. Det ar australia day idag ungefar som valborg skulle jag kunna tanka mig att det firas. ungdomarna super och brakar och foraldrar samlas for bbq och vin da ar det bra att ha en nanny som passar barnen. skont att jag fick lana belindas dator sa jag har nagot att gora for de lar bli sent. Ar 3 flaskor vin och 6 ol tillrackligt tror du? fragade wren belinda precis innan de gick.
Det ar inte gor skoj att vara pa holiday som nanny. hamisch maste sova i sin sang var annan timme och da ar det ju bra om jag kan ga tillbaka till huset med honom och nar jag val ar tillbaka till stranden med honom da tycker de andra att man skall pack aihop och dra sig hemmat sa jag springer mest fram och tillbaka med 12kg klumpen, bra traning antar jag. men sa far man ju tanka att det ar mitt jobb.. huset har daremot balkong och utsikt over stranden och havet sa jag skall inte klaga.

Matilda och hennes nannyfamilj kommer hit pa fredag sa da kan man ju tjota lite med henne, kanske (troligtvis) blir det val utgang kan tankas. Vi ser Pen och dem hela tiden pa stranden och lily och addie verkar valdigt glada over att se mig igen vilet varmer lite extra. saknar att livet pa landet lite. hade battre omstandigheter dar och var mer en del av familjen istallet for "hon som gor allt vi borde gora som foraldrar men inte orkar"


sa lange man har pengar kan man tydligen losa det mesta. men det ar sa mycket enklare att leva utan pengar

som avslutning skall ni fa en riktigt upp-piggande bild fran nar jag och bror min korde forstanning pa var resa. Man blev som en 10-aring igen och det verkar genomspeglats ganska bra.


bildbevis

Det är klart ni ska få lite bildbevis på att jag lever;

whitsunday island 2011

sydney igen

Så kom vi tillbaka till sydney efter flyg från cairns. ängade de 1,5 dagarna med lite shopping, bondi beach(inklusive konstiga bännor) och så besökte vi operahusets område.

 Men nu är jag på egen hand igen, tillbaka till ett hus och tillbaka till barn. kändes riktigt tomt när Johan rullade iväg i transfer bussen men samtidigt har jag siktet inställt på framtiden! vem vet vad som väntar här näst?!

Nu har jag skrivit alldeles för många inlägg på kort tid så ni får ha överseelsse med stavfel och bokstavsfel. okej? speciellt du pappa för idag har jag införskaffat enna karta på utförsäljningsrean åt dig. bra va!

i övrigt hoppas jag att ni alla där hemma har det bra och att ni som befinner er i fjällen åker lite tokig offpist och även nypistat åt mig med.

Cairns

direkt efter dykningen åkte vi tillbaka till Cairns. efter en kväll med GRatismat på en pub via hostelet och en tursam ombokning nägra månader innan som vi riktigt gott i ett dubbelrum. Det behövde vi efter 2 fartfyllda dagar men värre skulle det bli. På schemat stod det Rafting! Yes,please!

Vi åkte buss 2 timmar ner till mission beach och Tully river. Forsränning är helt makalöst skoj och ibland rent ut sagt livsfarlig. haha! man sitter ca 6 pers + 1 guide i en gummibåt.Paddlar som ett as när man blir tillsagd och håller i sig så hårt man bara kan när man inte paddlar. Vår båt räddade en stackars chinestjej som ramlat ur sin båt, hon kunde inte simma och tappade dessutom andan (och skorna for den delen) under vattnet. När hon var okej och vi lämnat tillbaka henne till sin rätta båt var det våran tur att ramla i vattnet. hela våran båt vändes uppochner i en passage och alla hamnade på varandra i vattnet. hihi! sedan gick det rätt bra ett tag, vår båt var rött stark sa guoden och hyffsat samspelta. och sen helt plötsligt i en våg eller gupp eller vad det nu var ramlade jag ur. så låg jag där alldeles ensam i strömmen och sprattlade. Väldigt förvånad. Först tänker man "oj, jisses nu ramlar jag." sedan äver går det mer i
"jaha nu är jag i vattnet"
" vad var det man skulle göra, sätta ihop fötterna "
" okej jag sätter ihop föttena"
"varför håller jag i paddeln, äh  jag slänger iv¨äg den."
" vänta lite vart är jag på väg?"
"var är Johan och alla andra från båten"
"jaha jag var ensam"
"hjälp där komemr nästa båt som ska förbi hör i passagen, jag kommer bli överkörd"
"nej , jag klarade mig, Gött"
"blubb,blubb,blubb"
"strömt är det i allafall"
" oh, den bäten kanske jag kan nå"
" jag lyckades"

efter det var det bara att klättra tillbaka till sin båt och köra vidare. när vi hade 2 minuter kvar till målet var det dags igen hela båten fastnade under ett litet fall och vatten strömmade in. tjejerna som satt längst fram i slutet av dagen fick sig en rejäl dusch och sedan gav vi nog alla upp. jag hörde guiden säga "oh, shit. we are stuck here" och sedan befann jag mig i vattnet. Nu var jag änna van så jag flöt med till någon skrek "swim" " jaha, just de jag där är land och man kan simma dit!" smart, tack för tipsen och så var man räddad en sista gång!

underbar heldag!

Port douglas

Cairns blev ju rättare sagt Port Douglas, en timme norr om Cairns.

Där skulle det åkas till cape tribilation som är världens äldsta bevarade regnskog eller något i den stilen. Visserligen regnade det inte men uschans vad fuktigt det var. Jag brukar tycka det är fuktigt så fort man åker på vanlig chartersemester men det är ingenting i jämfört med detta. Svettigt värre! mums. Vi åkte i alla fall på lite krokodilsafari mm och satt och småskrattade åt vår guides dåliga skämt. Vi fick även lära oss en hel del om olika träd och hur det gör för att överleva i den täta skogen. Det finn tillexempel en hel del växter som "bor" på större träd för att smidigt kunna ta sig upp till toppen och därmed nå solljuset. Det finns även andra små planter som bara är en halmeter höga med 3 blad på toppen, det står snällt och väntar i upp till 15 år innen ett stort trädd faller oc solljus tränger igenom. Då sätter de fart och växer som attan! smart, inte sant.. men det är ju så tråkigt att vänta.
Vi åt även hemmagjord glass där ute i ingenstan. Gojibär och regnskogs hounung var den smaken som vi valde tror jag. det fanns även andra intressanta blandningar så som ingefära, sötpotatis eller pumpa. de hade självklart mer "normala" också. vanlij, passoinsfrukt, choklad mm mm.

Det var första dagen i port douglas, Den andra blev det dykning!

Ja och vilken dykning sedan. HELT FANTASTIKS UNDERBART var det. bra då förstår ni precis. Äve fast jag inte har någon dykarlicense går det alltså att dyka. man tittar på en dvd, har lite snabbkurs och skriver på ett papper och sedan är det bara att hoppa i våtdräkten, på mer syklopet och tuberna och sedan kör man bara. HAha eller nästan i allafall de kollade så man kunde töma masken på vatten under ytan och även byta munstycke och lite sådär. Nästa inköp blir helt klart en dykarlicense och undervattenskamera! I love it!

Glömde berätta temperaturen på 10 m djup var 29 grader, inte för jobbigt det heller så att säga.

Airlie Beach

Efter flyget från Brisbane hade vi 4 timmar väntetid på mackays flygplats. Vi hade hoppats på at få i oss någon sorts lunch och förhoppningsvis ett mellanmål innan vi satte oss på en go busstur upp tull Airlie beach men inte det. Det fanns inget större matutbud men en panini var och lite pausgodisar fick vi allt i oss.

Nu när vi kommit upp till nordligare breddgrader fick vi dels ställa om klockan och sedan ville vi såklart ut på havet. En tvådagars båttur inklusive dyk/snorkling bokade vi dagen innan avgång och det ångrar vi inte. Vi bodde i olika rum den natten och johan delade då rum med vad som visade sig vara en av 3 besättningsmän på båten. världen är allt bra liten. I alla fall knallade vi ner till hamnen kommande morgon och fick syn på HAMMER som båten hette. Jaha, sa vi är det en segelbåt vi skall åka med. Haha, här var vi spontana villl jag lova men det kanske är bra för all typ av reseplanering Johan gjort på denna resa verkar ha gått åt skogen ändå.
Jag kan lugnt säga att segla bland withsundays öar var inte för jobbigt, visserligen fick vi hjälpa till att hissa segel mm. men med solen skinande och turkost vatten klarar man det också. vi stannade till på några öar med spindelrik regnskog och puderfin sand och hae titt som tätt sköldpaddor simmnde runt båten. Fast bäst av allt var när det hade mörknat och vi lagt ankar för kvällen, då kom en flock delfiner och lekte runt vår båt en bra stund. Awesome!
På morgonen var det dags för dyk, johan såg en sköldpadda som var över en meter lång/stor. Som johanna sa "det var som att en liten bil kom åkande" . Nu undrar kanske ni vem Johanna är. Hon och hennes kompis Catrine är två Jättetrevliga svenska tjejer vi träffade på båten.

När vi var tillbaka på fastlandet blev det efterfest och dagen efter det tog vi det lugnt i skuggan hela dagen. Huden blir rätt trött på solen efter en sådan tripp. På kvöllen käkade vi barramundi (Abborrefisk) och sedan väntade nattbussen till Cairns.

Brisbane

Brisbane kommer jag nog glömma av fortare än jag vill. Det regnade och regnade konstant i de knappa 24 timmarna vi var där. dessutom gick vi lite vilse. heheh inget ovanligt :) rummet stank svett och mögel och ja vad mer ska jag berätta. Det var filmkväll på hostelet vilket var bra för vi fick gratis popcorn! jag gillar popcorn!

Just de jag! Jag klippte mig också, ingen större sensation men aja, håret blev iallafall tunnare och en smula kortare igen.

Harvey bay - Fraser Island

Harvey Bay såg vi inte för mycket om men vi hade världens goaste receptionist. En jobbig dansk gubbe i rummet som tjötade konstant om allt och inget och sa hade vi en euroboy. eller var han från Uruguay`? sak samma han var som de flesta andra fast pga översvämningar men enligt mig går allt om man vill och visst unvek vi allt regn och översvämningar på vår resa.

I alla fall åkte vi sedan ut på en 2 dagars tur till fraser Island.
Fraser Island är världens största sandö vilket innebär att det är en jävlans massa sand! (sand, sand, sand, sand, grus och stoff vilket jävla land. det är öken!) Touren var lite all inclusive, alla måltider var buffe och vi passade på att ata oss riktigt mätta för en gång skull. Turen i sig åkte runt på ön kors och tvärs, vi besökte två underbara sjöar en mindre vid namn Lake Wabby och den största på ön som heter Mc kenzie, där snorklade jag med små skåldpaddor. Helt sjukt var det. jag såg inte en enda fisk men sköldpaddorna simmade jag föbi var femte meter.
Fraser island har inga vidare vägar men det är riktigt, humm hur ska jag säga.. upplevelsevärt att ha brummat fram i 80km/h på den km långa stranden bland Dingos, turister och örnar. 

För att vara lite extra hurtiga efter all mat vi åt gick vi upp 04.30 en morgon för att få se soluppgången och efter det en joggingtur på stranden.

Så till det här med vattnet. Vi fick helt enkelt sätta oss framför datorn ännu en gång och planera om. vår lösning när bussarna inte kunde passsera Rockhamton blev att backtracka tillbaka till brisbane för att sedan flyga över allt vatten. upp till mackay och sedan forstätta som vanligt med bussen upp till Cairns. Inga problem, det var bara att slänga ut lite mer pengar. 

Gold Coast

Sista kvällen i gold coast och dags för  uppdatering!

Efter en 14 timmars nattbussresa med en chaffis som fick 3 kärringstopp innan vi lämnat sydney var det gött att komma fram. Trötta och utan boende gick vi till stranden för att sova lite. När johan skiftade i rosa var det dags att istället kolla om vi inte kunde orda ett boende för natten istället. Tro det eller ej med internet talar inte alltid sanning, det fanns platser för oss! jippie tänkte vi och checkade in. Vi hittade Pontus Aronsson vilsen på donken av en ren slump och bestämde oss för att fira årsskiftet tillsammans. Efter en powernap och en dusch drog vi in till surfers paradise, käkade middag och firade tolvslaget nere på stranden. nice!
Årsskiftet måste åldrat mig något väldigt för på väg hem i bussen tyckte en kille att pontus och johan såg ut som tvillingar och att jag garanterat 18 månader äldre än johan. Med den starten var det ju bara att sova! haha

Förste januari var det regn och ruskt men det skadade inte oss, trötta och solbrända kollade vi på film och vilade bort mest hela dagen för att idag orka sola och sova på stranden igen. inte helt fel med 23 grader i vatten och 27 i luften såhär tidigt på året. premiärdopp; check! vistelsen här har varit bra, gött med lite semester som Johan frågade i efter när vi var i blue mountains. för er som undrar hur Aronsson har det så lever han i förvirringens tid som vanligt. tro inte att han har ordnat boende innn han kom hit utan kör på känn. hans goa genidrag finns även de kvar:

Skumpandes bland surfvågorna:
"Det är rätt svårt att korsa vågorna utan att bli blöt."

Vi sitter på en nudelbar och äter lunch:
"Är det här bacon eller vad är det för grönsak?"
Fem minuter senare diskuterar vi hans kommentar..
Anna: "Men hör du hur du låter Aronsson?"
Pontus: "Ja, såhär i efterhand låter det ju rätt så bra.."

Stollen har vi iaf sagt hej då till nu. Efter några timmar i solen hade han feberfrossa och frös som ett barn.

Imorgon drar vi vidare till Hervey Bay för att kika på Fraser Island.

Simma lugnt 2011!