vardag

8.43 pm

Nu är det såhär att jag inte tycker det hänt något speciellt sedan sist. förutom brunchen, griffith besöket, barnkalas osv. Jag tror helt enkelt att jag börjar ta livet här som en vardag, det är inte längre något speciellt att laga mat, köra över ödlor eller damsuga upp ett 10-tal skalbaggar från golvet i rummet 2 gånger i veckan. Jag behöver helt enkelt lite kul funderingar från er där hemma...! Jag vet att marknaden antagligen var som vanligt och att ni köpte lite godis osv. kanske inte för att ni verkligen behövde det utan för att det faktiskt är tradition. Ni har även ändrat klockan så nu är det 10 timmar som skiljer oss. Godmorgon=godnatt och tvärt om.

Imorgon bitti åker vi till Melbourne så nu har ni fram till onsdag kväll på er att kommentera eller maila skoj saker till mig! Det borde vara lagom med tid tycker jag.

I can't breathe without you, but I have to.

Bror!

Storebrorsan kommer 20 december! JIPPIE!!!!!

SNAKE!

En liten saga En helt vanlig morgon i Australien hade precis börjat. Anna stod och hängde första maskinen tvätt iklädd floppflopp shorts och linne. Tankarna var på annat håll när hon plötsligt hörde det rassla i buskarna, hon trodde att det var en av katterna, kollade dit och såg till sin förskräckelse något brunt ringla sig fram i löven två meter ifrån henne. I ren reflex sprang hon där ifrån, skrek lite väl valda ord på svenska som det var tur att ingen annan förstod och rös ett antal gånger medan hon stod på tryggare mark. Pen kom utspringande från kontoret och hade redan förstått att det måste vart en orm och sprang efter en spade men ormen var borta. Den hade krålat förbi tvättkorgen och in i buskarna på andra sidan tvättställningen. Som i alla bra sagor slutar även denna lyckligt, ingen kom till skada och ingen dog men skrämda blev vi nog allihopa... inklusive ormen.

Ormen var ganska liten men gla´ är jag för det, 1 m lång och tjock som en vattenslang. Jag såg aldrig huvudet för jag sprang men nu har jag iallafall sett en orm. "a good experience" som Rob sa när han fick höra om det.
Jag ska ärligt säga att jag tagit lite för lätt med det här med ormarna. Efter att ha sett Pennys näst intill panik och skräck över den lilla ormen börjar jag nog förstå att jag måste vara mer försiktig nu när vi vet att dom finns här. I framtiden blir det workingbootsen även när jag skall hänga tvätt.

Av någon konstig anledning hamnade jag i köket större delen av det resterande dygnet. Gjorde majs- och zucciniplättar och sedan Pizzabullar som vi skall ha på onsdag då det är rosabandetbrunch här. Sedan stod jag för lunchen bestående av zuccinipastasås med bacon och vitlök. kl 15 var jag klar med matlagningen och tog en paus för en liten promenad. Började tycka att alla pinnar jag såg var en orm så jag gick hem igen och då var det dags att skura golvet i köket och på toaletterna sedan dammsuga kontoret och mitt egna rum. Barnen kom hem och det var dags för läxläsning, bad, middag och en hel del strykning. Det var min dag det, hur var din dag? Jag vet att ni har svårt att kommentera här på bloggen men jag har en mail! anna_lojander@hotmail.com

gårdagens solnedgång

Pizza ala Anna

Sådär, då var en solig fredagkväll så gott som avslutad. Som "vanligt" i en barnfamilj så är det pizza varje fredag och i den här familjen ligger inte pizzerian 2 kvarter bort, inte 2 mil bort heller för den delen. Man gör helt enkelt hemmagjord pizza vilket är väldans mycket godare. Jag har blivit pizzabagare Nr1 och är den som står för fredagsmiddagen. När jag tänker efter har jag gjort alla pizzor vi ätit under tiden jag varit här. Vi gör alltid en hawaii och sedan en annan som gärna innehåller zuccini och salami.
Efter pizzan idag hade vi dans ute i varma sommar natten. Penny satte på sin ipod och tjejerna dansade på terassen medan jag och Penny tittade på och nynnade med till låtarna. Riktigt mysigt att sitta på verandan, känns som en sommarnatt på kära västkusten fast ändå inte. Nu sitter jag och varvar ner med 100g marabou direktimporterad från sverige, inte helt fel vill jag lova.

Här kommer 2 fina bilder sedan ville inte datorn längre. den första föreställer en finfin apelsingitarr och den andra föreställer vår "mainroad" vägen jag kör så gott som varje dag. En halvtimme till Naradhan och en halvtimme tillbaka igen. Den delen av vägen som bilden föreställer är den bästa delen på vägen.


dancing in the moonlight

Gecko

Har precis klappat en geckoödla efter en rörig dag i Griffith. Vi lämnade bilen på service och fick låna en toyota yaris under dagen. Halva barnvagnen fick plats i bagaget och den andra halvan fick vi ha i baksätet. Visserligen var den inte lika liten som Josefinkens yaris men jag fick ändå sitta med knäna tryckta mot handsfacket för att Zaras säte skulle få plats. Vi skulle runt till många utspridda ställen idag vilket gjort att vi nu är grymma på att lasta ut och in saker ur bilen. I alla fall tyckte Zara inte det var roligt längre framåt 15 så då gav vi upp, bytte tillbaka till den stora rymliga bilen, plockade upp Lily från pre-school och åkte hem. Och då var dagen slut, bada barn, mata barn och natta barn och sen vill man bara sova. Men jag har hunnit läsa en del om Melbourne nu vilket troligtvis kommer besökas i början av november.

Farfarn

Har precis pratat några värdefulla minuter med farfar i telefonen. Hoppas jag gjorde honom riktigt glad på sin födelsedag för jag blev glad över att prata med honom. Försökte ringa dem ett antal olika gånger men populär som han är var det alltid upptaget. Men efter att ha tänkt "ett sista försök, sen ger jag upp" innan jag ringde skyndade han sig att svara vilket var bra, nu kan jag sova lugnt. Imorgon blir det en Griffith+tisdag som alltid.

Ska även säga att en av mina bästa kusiner också blir ett år äldre idag, Stort grattis till honom!

till er tjänst!

Väder och vind
Regn och rusk det senaste dagarna har resulterat i en hel del innearbete och en hel del vattenbekymmer. Vägen har varit riktigt dålig stundtals och i morse när vi åkte in till Griffith fick vi köra of road en bit då ett stort träd hade vält. Strömmen går ibland och internet är lite sisådär den med men förhoppningsvis är det dåliga vädret över för denna gången. Förresten så har det tydligen snöat inte alls lång här ifrån där det vanligtvis aldrig snöar. Javisst känner man sig lite som hemma då.

Katträddning
Mitt i stormen och spöregnet stod jag som vanligt med en go hög med stryktvätt när jag mitt i alla tankar lade märke till att katterna mjauade något fruktansvärt utanför dörren. Gick ut för att kolla och fann nya kattungar under lavendeln på väg att drunkna i en stor vattenpöl tillsammans med de gamla kattungarna. Så nu har vi totalt 10 kattungar och 3 stora katter. Vilken himla djurpark, säger jag bara. 13 katter men då har ändå Ruff lyckats döda en redan. Han har lite svårt att fatta vad som är bitleksaker och vad som är skor eller kattungar.

En lördag i Griffith
idag har vi vart inne i stan. Lily var på dans och Addies tennis var inställd visade sig. Vi handlade mat och sedan mötte vi upp The Barbers för att käka lunch tillsammans. Familjen som var här på min födelsedag, förresten heter hon inte Mel utan Em, troligtvis är detta en förkortning. Efter lunch bytte vi ut Addie mot nico och brummade hem och sedan dess har lily och nico lekt med barbies hela eftermiddagen och nu sover de sött. Det jag egentligen skulle berätta om vår dag i GRiffith var att vi kollade på Apelsinfestivalen. Olika föreningar har byggt upp skapelser i staden gjorda av "enbart" apelsiner, flygplan, bilar, djur osvosv. ja...öööh kanske inte jätteintressant men ändå barnen gillade det.
På tal om Griffith var det demostration där här om dagen. Så gott som alla affärer hade stängt i protest mot regeringens förslag på att farmarna inte ska få använda flodvattnet som de vill. Detta betyder i så fall att Australien blir utan mat. Det är i ytorna runt omkring här som allt produceras men 9 års torka har gjort att folk längre ner längst floden står utan vatten. Efter 9 års torka kan man ju tänka sig att det inte bara är nere i söder som de har ont om vatten`?? Det är iallafall en stor debatt om det hela runt om i Australien.

Paket
Har fått ett till paket och nu får ni ge er där hemma! Börjar ju längta hem när man får all omtanke och saker som påminner om riktiga hemma via posten. Tackar ändå och skall njuta av godiset när jag känner att jag verkligen behöver det!

Det regnar köttbullar?

ons, 10.19 pm

Börjar med att lägga upp en bild som beskriver tisdagen utmärkt, jag och Lily var ensamma hemma.


Vackert, inte sant?

Dagen rullade sakta framåt men som vanligt satte den fart när Addie kom hem från skolan. Läxor, en hel del lek och bus och sedan middag och förberedelser för sängdags hann vi med innan strömmen gick. Jaha, vad gör jag nu, jag visste att det fanns ljus i huset men inte var tändstickor eller tändare var. Bingo! som tur var Kom Pen och Rob hem bara 10 minuter senare, fram med alla ficklampor och barnen gick och lade sig. Oj glömde berätta att middagen var uppskattad av alla parter även mästerkocken själv, Köttbullar är aldrig fel!



I övrigt har mitt humör stigit i toppen både en och två gånger de senaste dagarna. Ett fint paket från mor och far innehållande ett armband och en välbehövlig reseguide plus lite svensk turism satt inte helt fel. Fick även present från Ruth och Chris("farmor och farfar") en scrapboking tidning, några böcker om australien och choklad! Inte nog med allt detta fick jag ett oerhört snyggt kort med posten idag, Tack fis-Emelie för detta!

Strömmen kom tillbaka efter 4-5 timmar och idag har varit en alldeles vanlig men regning vardag på Monia Gap Road.

Fastän det är förfärligt gott att äta honung, så finns det ett ögonblick alldeles innan man börjar äta den, som är nästan ännu bättre. - Nalle Puh

snabbinlagg

har kommer 2 bilder till, mina fina skor och kattungarna.

Sahar blev min dag


Dagen borjade som sagt med en god frukost och paketoppning. ni ska fa se vad jag fick lite langre ner i detta inlagget. I alla fall visade denna dagen pa hur vanliga alla ar, vill du ha en kaffe? ska jag pressa farsk apelsinjuice till dig? jag gor det dar anna satt dig och vila vet ja! ut ur koket Anna jag det ar din fodelsedag du skall inte stada da. osv osv. men sant biter inte pa mig, kanske om jag var hemma men jag kan inte bara sitta utan att gora nagot. Jag och Addie plockade nya Iris till vasen i vardagsrummet (iris som ar gula, och iris som ar bla.... SARA sjung med!) sen snodde jag dammsugaren ett tag och efter det tog jag och laste en av Pennys miljarder tidningar en stund ute i solen. Pom pom kom forbi med farskt brod och en flaska dessertvin till mig, han ar absolut mig favorit pom pom i hela varlden! Efter det hjalpte jag penny med Zara lite och sen ringde telefonen och Addie kom med den till mig, jag trodde att det var Ruth men de visade sig att det var SARA, ah jisses vad glad jag blev! Det gjorde min dag verkligen! manga kramar till dig sara och jag hoppas att vi kan prata mer snart igen.

 
Efter det samtalet kunde ju inte dagen bli nagot annat att bra sa det var bara att satta igang att forbereda for BBQ-lunchen. gjorde i ordning mig och barnen, dukade bordet och fixade ihop en sallad. Zara var lite unsettled sa jag tog hand om henne, hon ar for sot sak ni veta. Gasterna anlande och sen flog tiden ivag. Vi drack vin, at jordgubbar, ost+kex, sedan at vi grillat kott med farskt brod och sallad och sen blev det dags for tarta. Efter en Kaffe och lite mer prat om sverige, droger, dollarkursen, vader och vind mm. var klockan plotsligt nastan 19 och "det roliga over" gasterna lamnade oss till stadning av x antal leksaker utspridda overallt och en del disk att ta hand om. da kom det igen "Anna, satt dig och ta det lugnt jag tar disken" men hur kul ar det att bara sitta" jag hjalpte i alla fall till Rod forsokte kora ut mig fran koket ett flertal ganger men jag lyckades halla mig kvar med ursakten att det faktiskt var min fodelsedag och att jag var the boss of the day. Gick ut istallet och hjalpte till att stada upp leksaker da Ruff lyckades sno ett par barbi-byxor fran Lily och sprang ivag. jag forsokte fanga bade byxorna och Ruff ett antal ganger utan storre frmgang. I alla fall slutade med att den smarta lilla hundvalpen gravde en grop i sanden lade mer byxorna i den och tackte over med jord igen. Smart tanker ni men han overlistade inte mig den gangen, jag lat honom gora det och sen fick jag honom att leka med en kratta istallet medan jag gick och gravde upp byxorna. och ja, Rob hade ganska kul inne i koket nar han foljde det hela fran koksfonstret, jag bjuder pa den!
Efter en dusch och lite frukt och yougurt till kvallsmat sitter jag nu har vid datorn och trodde att nagon kanske ville skype-a lite men det verkar dott. Far noja mig med att Sara ringde och att aven Pom Pom ringde i eftermiddags for att onska grattis en gang till och kolla hur min dag hade varit. Och den har varit riktigt bra, det ar inte varje ar man har sommarklanning, ater grillat sitter ute och ater pa sin fodelsedag. Ni ska fa nagra bilder fran dagen. varsegoda!
 

  • Penny valde sjalvklart att dekorera min tarta med ormar, bara for att retas men visst ar det fin!
  • jag ser konstig ut nar jag blaser ut ljusen och onskar mig nagot
  • sista bilden ar mina presenter jag fatt fran penny m familj, Pom Pom och Mel, pennys kompis. 2 linnen, en sjal, dessertfin, halsband med nyckel och 1 par flippflopp med jordgubbar pa! har aven fatt teckningar fran barnen :)
nu ska jag ga och sova men jag hoppas att jag kanske kan prata med nagon tidigt i morgon bitti, detta betyder att det ar fredag kvall hemma. ni som har tur och laser detta i tid vet i allafall att jag kommer vara inne pa skype da. Kram!

Pom pom pom!

19

Har precis avslutat en god pannkakasfrukost! har aven fatt lite paket fran familjen har. Detta inlagget blir extremt kort men jag skulle bara beratta att jag har ett australiensiskt mobilnummer nu. 0458766146

nu ska jag ha en toppen dag i solen! for jag tror aldrig jag kunnat ha shorts och t-shirt pa min fodelsedag, jippie!!

it's a beautiful morning

tillokning igen

Natten till 5 oktober fick vi kattungar, 5 stycken sota saker som piper under lavendeln. Samma dag som min alskade bror fyllde 23! Grattis till dig och hoppas du gillade presenten!

Dagen i ovrigt var valfylld, vi akte in till Griffith for att mota upp Al (Pennys syster) tog en lunch pa en italiensk restaurang efter att storhandlat mat igen. Jag ar forovrigt glad att vi inte brukar handa med alla barnen for det var fasen inte sa latt. aja efter lunch gick vi alla till sessi som ar en kladaffar med designklader i. Al lamnade en hel del klader dar och penny hamtade nagra av sina. Vi var dar inne riktigt lange och barnen, speciellt lily sprang runt och pillade pa alla klader och sa "i loooove fashion" hela tiden. De ar bara sa mode forstorda ibland, tror inte ens jag visste vad ordet mode betydde nar jag var 4 ar! Men jag ar glad for det, visst bryr jag mig om det nu men nar man ar 4 ar finns det battre saker att tanka pa, eller....
jaja, varlden utvecklas och vi far acceptera. Efter sessi akte vi hem och hann knapt landa foran Robs syster kom over med sina barn. och nar de val akt blev det middag och sen somnade jag fort.

Idag spenderade jag hela formiddagen i koket, pennys kompisar kom over pa lunch sa jag gjorde sallad, mackor, paj, cupcakes mm. aja det blev riktigt lyckat i alla fall och all mat gick nastan at. 10 barn, 5 vuxna, 8 katter och tva hundar. stundtals en smula rorigt men det var inget mot hur huset sag ut efter de akt hem vid 15. I ett hus med en miljon leksaker ar det latt hant. Vi stadade upp och sedan vilade jag och Penny framfor en film. valfortjant! sen var det bathtime och penny gjorde middagen. nar barnen gott och lagt sig kollade vi pa the Hangover pa tvn och nu har jag precis pratat med pappa och sedan kristina pa skype. alltid skont att prata med er hemma i vbg! behover inte vara over skype utan mail ar jag minst lika glad for!

nu ska jag sova en god natt somn utan att skype ringer mitt i natten och vacker mig... far skylla mig sjalv som glomde logga ut kanske. I morgon vantar lunch borta pa Hillview, det blir nog trevligt!

kram!

banana pancakes

Sommartid och Robin Hood

9.36 pm

Nu ar det snart slut pa annu en go' dag.
Igar bestamde jag mig for att bearbeta min forkylnings hosta med ilska och jag far ju saga att det har fungerat riktigt bra. moppade alla golv, korde tre maskiner tvatt och sa att jag madde lite battre an vad jag gjorde. Kopplade av med lite lasning i mellan at och pa kvallen tog jag mig an strykningen och barnen. Nar minstingarna sov kollade vi pa sen nya Robin Hood filmen som Rob kopt. Jag tyckte den var helt okej,  det ar inte vanligt att jag kollar pa den typen av filmer men jag far nog skarpa mig lite for jag blir alltid positivt overraskad. Det blev ganska sent tillslut for vi har andrat klockorna har nu.

Efter en forvanandsvart god natts somn vaknade jag riktigt pigg idag. Tror inte jag snot mig nagon gang pa hela natten och hade inga host-attacker heller! Hostade sjalvklart en hel del nar jag val vaknade men det ar alltid varre pa morgonen och kvallen sa jag ser det som ett stort framsteg. Jag tror inte jag gar till doktorn imorgon utan bestammer mig istallet for att vara frisk. Idag har hela familjen vart hemma storre delen av  dagen och tiden har spenderats i tradgarden, borde kanske inte beratta vad vi gjort for da vantar massa arbete hemma for mig sedan men kan ju namna att det korts en del lass med ho, ris och aven klippt en del rosenbuskar. Mina Workingboots ar snyggare an snyggast om jag inte sagt de, Ruff (valpen) har dessutom provsmakat dem sa det ar av basta kvalitet. En bra souvenir att ta med hem till sverige om ni fragar mig! dagen har flygit i vag och imorogn blir det en tripp till Griffith for att handla mat och mota upp Al, pennys yngsta syster. Det blir nog en bra dag det med!

there's always gonna be another mountain